OVER DESIREE

Mag ik mij even voorstellen?

Ik ben Désirée Tabbers, gediplomeerd Hondenspecialist sinds 2016.
Samen met mijn man en mijn twee honden ben ik woonachtig in Hoogvliet.
Van huis uit heb ik altijd veel dieren om mij heen gehad. Variërend van vogels tot schildpadden, honden en katten.

Mijn laatste aanwinst is een kruising Duitse Dog/ Cane Corso (Keesha) .
Keesha was een ander soort hond dan ik ooit had gehad, met een aantal gedragsproblemen. Het leek mij verstandig om een consult aan te vragen bij een gedragstherapeut. Deze man kwam deskundig op mij over en ik ging trouw aan de gang met zijn adviezen. Helaas werd het gedrag van Keesha, na het toepassen van zijn tips, steeds slechter.
Nadat ik diverse consulten van verschillende deskundigen heb gehad en tips en adviezen heb opgevolgd, werd het gedrag nog niet veel beter. Naarmate ik  meer gefrustreerd werd door haar gedrag, besefte ik dat ik zelf de oplossing kon geven. Als ik meer over hondengedrag te weten kwam, zou ik haar waarschijnlijk veel beter begrijpen.
Ik ging op zoek naar informatie over hondengedrag op het web. Mijn nieuwsgierigheid naar gedrag veranderde langzamerhand in het zoeken naar opleidingen op dit gebied.
De site van de opleiding tot Hondenspecialist van Arnoud Busscher kwam voorbij en het werd mij duidelijk dat dit de juiste opleiding voor mij was. Gedurende de opleiding maakte ik een analyse van het probleemgedrag bij Keesha en kwam ik erachter wat er aan de hand was met haar. Ik kon direct de therapieën toepassen en al heel snel zag ik een grote verbetering in haar gedrag!

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten. Naast gediplomeerd hondengedragstherapeut en puppycoach ben ik ook een natuurgeneeskundig aromatherapeut. Dit houdt in dat ik met etherische oliën werk. Etherische oliën hebben elk hun specifieke werking welke afhankelijk van de klachten en omgeving gebruikt kunnen worden tijdens de therapie.

Désirée Tabbers